Napuštene prostorije
57

Tri izgorjela tijela u Bihaću pronađena u objektu nekadašnje štamparije "Bratstvo"

Piše: M. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tri ugljenisana tijela pronađena u trošnom napuštenom objektu nekadašnje štamparije "Bratstvo" u bihaćkom naselju Gornje Prekounje po svemu sudeći su migranti, potvrđeno je za Klix.ba iz policijskih izvora.

Policija je proteklih dana kontrolirala i ovaj dio grada i tjerala migrante baš iz ovog objekta.

"Postoji vrlo mala vjerovatnoća da se radi o domaćim beskućnicima", rečeno nam je. Napušteni, djelimično pokriveni objekat pun je bio smeća i tu su boravili migranti koji nisu imali drugi smještaj.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U Bihaću pronađena tri ugljenisana tijela migranata

"Tijela su izgorjela, praktično ugljenisana, nedostaju pojedini dijelovi. Žrtve su tu spavale, a kako se pretpostavlja koristile su svijeću koja je kada su zaspali zahvatila stvari okolo i proširila se", govori nam izvor blizak istrazi.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Postoji visok stepen vjerovatnoće da su osobe prvo otrovana ugljenmonoksidom te da su u potpuno besvjesnom stanju izgorjeli. Nezvanično, nema tragova nasilja na tijelima.

U poslijepodnevnim satima na Patologiji Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću po naredbi nadležnog tužioca Nede Draganić bit će urađena obdukcija tijela.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) po naredbi tužioca vrši kriminalističku obradu i prikuplja neophodne informacije i dokaze o ovom tragičnom događaju. Već sada je izvjesno da, ukoliko spomenute osobe nisu imale nikakvih identifikacionih dokumenata, obzirom da nisu ni bili prijavljeni, bit će veliki problem utvrđivanje njihovih identiteta.