Crna hronika
0

Trebinje: Uhapšeni zbog aktiviranja eksploziva i nasilničkog ponašanja

FENA
Kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Trebinje predala je Okružnom tužilaštvu u tom gradu V.Č. (1973.) i M.Č. (1941.), obojicu nastanjenih u Ljubinju, zbog postojanja osnova sumnje da je V.Č. počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, a prijavljeni M.Č. izazivanje opšte opasnosti, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava.

Postoje osnovi sumnje da su prijavljeni, u mjestu Radimlja, na području općine Ljubinje, u periodu od 10 do 12. augusta 2007. godine, postavili i aktivirali eksplozivnu napravu ispod traktorske prikolice, na štetu S.D. iz Ljubinja, a 20. augusta, u reonu planine Sitnice, upotrebom vatrenog oružja vršili nasilje i prijetili S.D. i njegovom maloljetnom sinu. Tom prilikom S.D. je zadobio tjelesne povrede.

Prilikom pretresa kuće koju koristi M.Č. pronađena je i oduzeta automatska puška sa četiri okvira i 73 metka, jedan pištolj sa okvirom i sedam metaka i četiri noža na preklapanje.