Crna hronika
0

Trebinje: Maloljetniku koji je ranio tri osobe određen pritvor

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sudija za maloljetne osobe Osnovnog suda u Trebinju odredio je jednomjesečni pritvor šesnaestogodišnjaku koji je u novogodišnjoj noći iz automatske puške ranio tri osobe u ugostiteljskom objektu "Galerija Veritas" u Trebinju.
Maloljetnik će biti smješten u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) "Pudarica" u Trebinju odvojeno od punoljetnih osoba.

U toku izdržavanja pritvora protiv maloljetnika će se voditi pripremni postupak nakon čega tužilac predlaže sudiji za maloljetnike Osnovnog suda izricanje vaspitne mjere ili izricanje kazne maloljetničkog zatvora.

Vijeće Osnovnog suda maloljetniku može pritvor produžiti na još dva mjeseca.

Šesnaestogodišnjak je pucao kroz vatra objekta gdje je veliki broj mladih slavio Novu godinu i teže ranio jednu, a lakše dvije osobe.

Nakon što je udaljen iz objekta zbog narušavanja javnog reda i mira, maloljetnik se poslije nekog vremena vratio sa automatskom puškom, te rafalno i pojedinačno počeo pucati u vrata lokala.

Tom prilikom tridesetogodišnji Nebojša Vukoje je zadobio tri prostrelne rane u abdomen i jednu na desnoj nadlaktici, dok je dvadesetšestogodišnji Miodrag Karić zadobio dvije prostrelne rane na desnoj nozi.



Veću tragediju spriječila su dvojica hrabrih policajca Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje, koji su žrtvujući živote, od maloljetnika dok je nekontrolisano pucao oduzeli automatsku pušku.