Crna hronika
0

Trebinje: Još jedna prijava zbog pokušaja ubistva komandira DGS-a

FENA
Policija u Trebinju dostavila je nadležnom tužilaštvu još jednu dopunu izvještaja protiv četiri osobe s područja istočne Hercegovine zbog sumnje da su umiješani u slučaj postavljanja eksplozivne naprave ispod službenog vozila komandira Jedinice DGS-a Trebinje.

Izvještaj je podnesen protiv M.B. (1983.) iz Bileće, M.Š. (1965.) iz Trebinja, S.M. (1969.) i R.Đ. (1980.), oboje nastanjenih u Nevesinju.

Protiv M.B., M.Š. i S.M. izvještaj je podnesen zbog postojanja osnova sumnje da su zajedno s ranije identifikovanim crnogorskim državljaninom, sačinili eksplozivnu napravu koju su 14.decembra 2006. u Bileći postavili ispod službenog vozila koje je koristio komandir DGS-a Trebinje, a zatim eksplozivnu napravu aktivirali pozivom na mobilni telefon, koja nije eksplodirala, čime bi počinili krivično djelo teško ubistvo u vezi s pokušajem.

Protiv R.Đ. izvještaj je podnesen zbog postojanja osnova sumnje da je znala za pripremu izvršenja krivičnog djela u vrijeme kada se moglo spriječiti izvršenje, čime bi počinila krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela, saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

S.M. je lišen slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Okružnom tužilaštvu Trebinje, dok je za ostalim osumnjičenim raspisana potraga.