{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Travnik: Povećan broj slučajeva nasilja u porodici

F
17.2.2008. u 16:30
0
0
Travnik: Povećan broj slučajeva nasilja u porodici
0
Travnik: Povećan broj slučajeva nasilja u porodici
Travnik
Nasilje u obitelji na području Srednjobosanskog kantona u porastu je, te se pojavljuje u svim oblicima, od psihičkog i fizičkog nasilja do seksualnog i ekonomskog nasilja, navodi se u priopćenju kantonalnog MUP-a.
U 2007. godini registrirana su 62 kaznena djela nasilja u porodici, što je za 51 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a takav trend nastavljen je i u prethodnom mjesecu, kada je registrirano i postupano u 23 slučaja nasilja u porodici.

Najčešće žrtve nasilja su žene i djeca, a nasilje naročito teško pogađa djecu i ostavlja velike traume na njihov život.

"Teško je govoriti o stvarnim razmjerima nasilja, budući da je nasilje u obitelji jedno od najmanje prijavljenih kaznenih djela. Ono se događa između četiri zida i skriveno je od javnosti. Žrtve nasilja, zbog predrasuda karakterističnih za ove prostore ne prijavljuju nasilje smatrajući da njihova patnja neće biti ozbiljno shvaćena i da neće naići na razumijevanje i utočište", navodi se u priopćenju.

"U posljednje vrijeme, zahvaljujući usvojenom Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, žrtve stječu veće povjerenje, i u većem broju se obraćaju za pomoć i doživljavaju ljudsko uvažavanje i potporu. Zahvaljujući profesionalnoj edukaciji policijskih djelatnika koji dolaze u kontakt sa žrtvama i počiniteljima, uspješno djeluju na zaštiti sigurnosti žrtava nasilja u obitelji", stoji u priopćenju za javnost MUP-a Srednjebosanskog kantona

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: