|

Travničanin u bašti uzgojio stabljike indijske konoplje više od tri metra

Travničanin u bašti uzgojio stabljike indijske konoplje više od tri metra
227
A. P.
11.9.2019. u 10:14
71
komentara
227

dijeljenja
Travničanin u bašti uzgojio stabljike indijske konoplje više od tri metra Foto: MUP SBK
Policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona otkrili su na području Travnika zasade indijske konoplje više od tri metra.
Biljke su otkrivene nakon saobraćajne kontrole i pregleda vozila Škoda Fabia 10. septembra oko 11 sati u mjestu Putićevo u općini Travnik.

Službenici PS Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tada su kod suvozača suvozača u Škodi S.K. rođenog 1995. godine pronašli svježu zeljastu materiju za koju su posumnjali da je opojna droga canabis.Tokom kriminalističke obrade, mladić je izjavio da ima zasađene četiri stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak 3 metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih, navode iz MUP-a.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...