{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Tragedija u Visokom: Majka sinove našla mrtve u sobi

Z
12.1.2012. u 13:45
12.1.2012. u 16:10
0
5
Tragedija u Visokom: Majka sinove našla mrtve u sobi
0
U privatnoj kući u naselju Dubrave u Visokom jutros su pronađena mrtva tijela dvojice braće, Arnesa Šabanovića rođenog 1992. godine, i Adnana Šabanovića rođenog 1994. godine.
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

Prema prvim nezvaničnim informacijama, najvjerovatnije se radi o gušenju ugljenmonoksidom na spavanju, s obzirom na to da nema tragova nasilja na tijelima nastradalih mladića. Braća su spavala na spratu porodične kuće u sobi koja se grijala putem peći, a čiji je metalni dio dimovoda, popularno nazvan sulunar, bio probačen kroz bočni zid objekta.

Kroz neku od rupa ugljenmonoksid se polako nakupljao u sobi, a oko 10 i 30 sati majka Mirnesa je ušla u sobu s namjerom da probudi sinov. Kada je vidjela da ne daju znake života odmah je obaviještena služba Hitne pomoći i policija.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

Tokom uviđajnih radnji, koje su obavili dežurni kantonalni tužilac Ermin Imamović, ekipa Kriminalističke policije MUP-a ZDK i ekspert protivpožarne zaštite MUP-a ZDK, utvrđeno je da je najvjerovatniji uzrok smrti trovanje.

Na mjesto ove porodične tragedije pristigla je medicinska ekipa sa dr. Mirsadom Omerbašić-Pašić koja je samo mogla potvrditi smrt obojice mladića.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

Kantonalni tužilac Ermin Imamović zatražio je da se danas obavi obdukcija tijela nastradalih, koju će u prosekturi Gradskih grobalja Visoko obaviti sudski obducent dr. Mirsada Silajdžić-Brkić.

Istražne radnje vezane za ovu porodičnu tragediju nastavit će se u skladu za zahtjevima nadležnog tužilaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: