Policija istražuje slučaj
21

Tragedija u Brčkom: Dječak preminuo nakon ranjavanja iz vazdušne puške

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Dječak starosti 15 godina iz Brčkog preminuo je od posljedica ranjavanja hicem iz vazdušne puške. Tragedija se dogodila sinoć u naselju Ilićka, a policija istražuje slučaj i utvrđuje sve okolnosti tragedije.

Naime, sinoć u 19:51 sati iz Službe hitne medicinske pomoći u Brčkom tamošnjoj policiji je prijavljen događaj sa tragičnim ishodom u naselju Ilićka, a u kojem su akteri bili maloljetne osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o upotrebi vazdušne puške, iz koje je hicem povrijeđen dječak starosti 15 godina, koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

Sekretar Tužilaštva Brčko distrikta Samir Beganović je kazao da je ova pravosudna institucija obajveštena o događaju te da u saradnji sa policijom intenzivno poduzima potrebne mjere i radnje kako bi utvrdili sve relevantne okolnosti stradanja maloljetnika.

"Pod nadzorom dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem toku postupka, a također, naređeno je izvođenje obdukcije i obavljanje drugih vještačenja kako bi se nesumnjivo utvrdio način nanošenja povreda i uzrok smrti stradalog", kazao je Beganović.

U cilju zaštite interesa postupka, u ovom trenutku iz tužilaštva nisu mogli objaviti više informacija o samom događaju.