Crna hronika
8

Tomislavgrad: Policija će vikendom provoditi akciju kontrole kretanja maloljetnika

FENA
Tomislavgrad
Tomislavgrad
Službenici Policijske stsanice Tomislavgrad će u dane vikenda provoditi akciju "Kontrola kretanja maloljetnika", potvrđeno je iz navedene postaje.

Postupajući po planu rada za mjesec april i maj tekuće godine, policija će u Tomislavgradu u dane vikenda vršiti i provoditi akciju pojačane kontrole mlađih maloljetnika od 14 do 16 godina te starijih maloljetnika od 16 do 18 godina, koji se bez nadzora roditelja ili staratelja zateknu na javnom mjestu ili ugostiteljskom objektu u vremenu od 23 do 5 sati.

Kako se navodi iz policije, prekršajne kazne za gore navedeno djelo se kreću od 200 do 400 KM i od 100 do 300 KM. Za točenje alkoholnih pića maloljetnoj osobi u ugostiteljskim objektima predviđena je kazna od 300 do 500 KM.

"Ukoliko se pri provedbi ove akcije maloljetne osobe zateknu na javnim mjestima ili ugostiteljskim objektima u navedeno vrijeme, o tome će biti izvješteni roditelji koji su dužni doći po maloljetnika", kazao je komandir PS Tomislavgrad Krešo Sliško i dodao da će također biti izvješten Centar za socijalni rad ukoliko se roditelj ne odazove pozivu, a protiv istih će biti podnijete odgovarajuće prekršajne prijave.