{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tokom vikenda u FBiH 223 saobraćajne nesreće

F
14.1.2008. u 11:15
0
0
Tokom vikenda u FBiH 223 saobraćajne nesreće
0
Tokom vikenda u FBiH 223 saobraćajne nesreće
Na području Federacije BiH tokom vikenda evidentirane su 223 saobraćajne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale (Hercegovačko-neretvanski kanton), 10 je zadobilo teže, 49 lakše tjelesne povrede, dok za osam osoba nije utvrđen stepen povrede.
Najviše saobraćajnih nesreća zabilježeno je u Kantonu Sarajevo – 68, zatim u Tuzlanskom – 34, Zeničko-dobojskom – 29, Srednjobosanskom – 25, Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom – po 24, Zapadnohercegovačkom – 11, Kantonu 10-Livno – sedam i u Bosanskopodrinjskom kantonu – jedna.

Tokom vikenda na području FBiH evidentirano je 179 krivičnih djela, od kojih i jedno ubistvo u pokušaju u Kantonu Sarajevo.

Dogodilo se i pet razbojništava; devet nasilja u porodici; devet oštećenja tuđe stvari; jedno izazivanje opće opasnosti; jedno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U Tuzlanskom kantonu je zabilježen jedan slučaj nanošenja teških tjelesnih povreda i jedan slučaj nanošenja lakših tjelesnih povreda.

Evidentirana su i dva krivotvorenja isprava; jedan napad na ovlaštenu službenu osobu; 92 teške krađe; 20 krađa te 44 ostala krivična djela.

Tokom vikenda bilo je i 100 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima je jedna osoba zadobila teže, šest lakše tjelesne povrede, dok za tri osobe nije utvrđen stepen povrede, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: