Crna hronika
0

Tokom vikenda u FBiH 188 krivičnih djela i 133 saobraćajne nesreće

FENA
Tokom proteklog vikenda na području Federacije BiH evidentirano je 188 krivičnih djela, od kojih dva ubojstva u pokušaju, u Zeničko-dobojskom i Sarajevskom kantonu, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.

U istom periodu evidentirana su četiri razbojništva, 12 slučajeva nasilja u porodici, od kojih četiri u Unsko-sanskom kantonu, po dva u Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Sarajevskom te po jedan slučaj u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

Na području Federacije BiH protekog vikenda je prijavljen slučaj prijevare u Srednjobosanskom kantonu, pet slučajeva oštećenja tuđe stvari, dva izazivanja opće opasnosti (u Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo), nasilničkog ponašanja u Tuzlanskom kantonu, napad na ovlašćenu službenu osobu u istom kantonu, dva slučaja posjedovanja i omogućavanja uživanja droga u Zeničko-dobojskom, nanošenja teških povreda u Tuzlanskom kantonu.

Počinjeno je 95 teških krađa, najviše u Kantonu Sarajevo - 36, Hercegovačko-neretvanskom 18, Zeničko-dobojskom 14, Tuzlanskom 12, Srednjobosanskom deset te tri u Zapadnohercegovačkom, dvije u Unsko-sanskom kantonu i teška krađa u pokušaju u Posavskom kantonu.

Počinjene su 24 krađe te 32 ostala krivična djela, dok je javni red i mir narušen 103 puta. Lakše povrede zadobilo je 15 osoba, dok za sedam njih nije utvrđen stepen povrede.

Evidentirane su i 133 saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala u Zeničko-dobojskom kantonu, šest je zadobilo teške, a 21 lakše povrede.