13 osoba povrijeđeno
7

Tokom vikenda u Banjoj Luci se desile 44 saobraćajne nesreće

E.S.H.
Na području Policijske uprave Banja Luka tokom vikenda dogodile su se 44 saobraćajne nezgode u kojima je povrijeđeno 13 osoba, saopćeno je iz ove uprave.

Sedamdesetpetogodišnji pješak povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 24. augusta, u 20:30 sati u Ulici Sime i Ilije Partala u Banjoj Luci.

U ovoj nesreći učestvovao je automobil "pasat" kojim je upravljala osoba čiji su inicijali D.V. iz Banje Luke.

Uviđaj na mjestu nezgode obavili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka, a obaviješten je dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva koji nije izlazio na mjesto nesreće.

Dvadesetčetvorogodišnji vozač automobila "golf" čiji su inicijali D.S. iz Prnjavora, te dvadesetdvogodišnji suvozač povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi kada je to vozilo sletjelo sa kolovoza na regionalnom putu Prnjavor-Čelinac, u mjestu Drenova, općina Prnjavor.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice Prnjavor, a obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Iz Policijske uprave Banja Luka pozvali su vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

Vozačima je poručeno i da ne započinju i ne upravljaju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i opijata, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.