Crna hronika
7

Tinejdžerka zapalila automobil advokata iz Brčkog

FENA
Brčko
Brčko
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je istragu u slučaju podmetanja požara na automobilu brčanskog advokata Osmana Mulahalilovića, koje je ispred porodične kuće oštećenog u ovom gradu izvršeno u julu ove godine.

Istraga je okončana podizanjem optužnice protiv 19- godišnje Brčanke sa inicijalima M. S., a nakon što je poslije provedenih vještačanja i drugih istražnih radnji saslušana u svojstvu osumnjičene.

Rezultati istrage pokazuju da je optužena 12. jula ove godine polila automobil advokata Mulahalilovića benzinom te ga zapalila.

Nekontrolirano širenje požara i eksplozivno sagorijevanje zapaljive tekućine spriječeno je blagovremenom reakcijom gašenja požarišta, precizirano je optužnicom.

Optužnica M. S. tereti da je podmetanjem požara pričinila štetu na automobilu oštećenog, dok je sa suprugom i malodobnom kćerkom boravio unutar kuće, čime je istovremeno izazvala opasnost po njihove živote i imovinu većeg obima.

Postupajući u fazi prethodnog saslušanja nadležni sud potvrdio je optužnicu u cijelosti potvrđujući tako osnovanu sumnju da je optužena počinila krivično djelo izazivanja opće opasnosti (iz člana 317. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) za koje se optužnicom tereti, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.