Uzrok smrti nepoznat
0

Tijelo žene pronađeno u koritu Vrbasa

SRNA
Rijeka Vrbas
Rijeka Vrbas
Tijelo tridesetdvogodišnje Živanke Pećanac, koja je nestala 28. oktobra, pronađeno je u koritu Vrbasa kod Razboj Lijevča, a leš su primijetila dva lovca na pernatu divljač.

Nesrećna žena je kobnog dana brala kukuruz kod komšije Bore Šurlana, čija se njiva nalazi pored Vrbasa.

"Živanka je predveče rekla da se žuri kući da bi pripremila večeru. Bio sam iznenađen kada je njen suprug Nenad došao da mi javi kako ona nije došla kući, pa smo se vratili na njivu i dozivali je misleći da joj je pozlilo ili da je zalutala. Pronašli smo njen sepet pun kukuruza i na njemu trenerku, ali od nje ni traga ni glasa", rekao je Srni Šurlan.

Narednih dana pripadnici Policijske stanice Srbac, komšije i rođaci pretraživali su teren pored i niz Vrbac, ali uzalud. Najviše truda da je pronađe uložio je njen otac Dušan Smiljanić iz srbačkog sela Korovi koje je udaljeno oko 30 kilometara.

Danima je pretraživao šikare pored Vrbasa i starače pored ove rijeke. Prije desetak dana pozlilo mu je u čamcu, nakon čega je prebačen u Opštu bolnicu Gradiška, gdje je preminuo.

"Garantujem da mu je srce puklo od tuge za kćerkom jedinicom, za koju je bio mnogo vezan. Naglo se povukao u sebe i nije mogao da se pomiri da je više nema. Njene sinove Bojana /9/ i Nebojšu /5/ odveo je svojoj kući da se o njima brine", kaže Živankin rođak Mirko Novaković.

Živanka i njen muž Nenad, koji je rodom iz gradiškog sela Cerovljani, došli su u Razboj Lijevče prije dvije godine i sa djecom su živjeli u zakupljenoj kući u Razboj Lijevču.
O razlozima njenog nestanka i smrti u ovom i susjednim selima, još se nagađa, a  konačnu riječ  trebalo bi da daju patolozi KBC Banja Luka nakon današnje obdukcije. 

Na licu mjesta uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Srbac i nadležni mrtvozornik dr. Beana Šefket, koji su konstatovali da na tijelu nema vanjskih povreda. Živanku je identifikovao suprug Nenad.

Živanka Pećanac biće sahranjena sutra u njenom rodnom selu Korovi.