Livanjski kanton
0

Tijelo Mehmeda Čolića još nije pronađeno

FENA
Tomislavgrad
Tomislavgrad
Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona zatražilo je pomoć federalnog MUP-a, čiji su ronioci dobro opremljeni, kako bi pronašli tijelo Mehmeda Čolića iz Tomislavgrada koji je 9. decembra nestao u Buškom jezeru.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a ovog kantona Ivica Vrdoljak pojasnio je kako zbog slabije opremljenosti traganje ronilaca policijske jedinice iz Unsko-sanskog kantona nije dalo rezultate, a ronioci Livanjskog kantona također nisu dobro opremljeni i zato će najvjerojatnije biti angažirani ronioci iz federalnog MUP-a.

On je naglasio da pripadnici policije iz Tomislavgrada redovno obilaze obale Buškog jezera nadajući se da bi voda mogla izbaciti tijelo utopljenika.

Mehmed Čolić (48) se prošlog četvrtka, oko 13 sati svojim automobilom dovezao do dijela Buškog jezera, koji se nalazi na teritoriji općine Tomislavgrad, ušao u hladnu vodu i zaplivao, a nakon nekoliko trenutaka nestao je ispod vode. Motivi samoubojstva nisu poznati, ali se pretpostavlja da je razlog teška materijalna situacija.