Nakon ubistva u Burundiju
0

Tijelo Lukrecije Mamić bit će dopremljeno i ukopano u Italiji

FENA
Lukrecija Mamić
Lukrecija Mamić
Tijela italijanskog volontera i hrvatske redovnice ubijenih u noći na ponedjeljak u napadu na katoličku misiju u Ngoziju, na sjeveru Burundija, dopremit će se u četvrtak u Italiju, doznaje se u srijedu od diplomatskog izvora.

"Tijela talijanskog volontera i hrvatske redovnice ubijenih u Kirembi dopremit će se u Italiju. U Budžumburi će ih ukrcati na zrakoplov Brussels Airlinesa i u četvrtak će stići u Rim", izjavio je za agenciju France Presse talijanski konzul u Burundiju Guido Guirini.

Tijela Francesca Bazzanija, volontera udruge Ascom iz Legnaga, bit će zatim prevezeno u Veronu, gdje živi njegova obitelj, a Lukrecija Mamić, redovnica Družbe sestara službenica milosrđa (Ancelle della Carita), bit će pokopana u grobnici svoje vjerske zajednice u Bresciji, na sjeveru Italije, po istom izvoru.

Talijanski laik i hrvatska redovnica ubijeni su, a talijanska redovnica je ozlijeđena u napadu na katoličku misiju pokraj bolnice u Kirembi, oko 140 kilomeatra sjeverno od Budžumbure, uz ruandsku granicu, koji se dogodio u noći na ponedjeljak.

U ponedjeljak su u susjednom mjestu uhapšena dvojica mlađih muškaraca za koje burundske vlasti tvrde da su počinitelji ovog dvostrukog ubojstva, okarakteriziravši napad kao razbojstvo.

"Ozlijeđena redovnica treba u srijedu stići u Italiju", rekao je u utorak navečer talijanski konzul, najavivši "odlazak svih talijanskih liječnika i sestara koji rade u bolnici u Kirembi" u srijedu poslijepodne.

"Riječ je o pet liječnika i dvjema sestrama koji su u stanju šoka i žele što prije napustiti zemlju", dodao je.

"To je velik gubitak za bolnicu, za zajednicu, pa i za sve obližnje pokrajine budući da su ljudi dolazili po liječničku pomoć čak iz prijestolnice", izrazio je žaljenje čelnik općine Kirembe Gervais Miburo.