Pokušao spasiti košnice
138

Tijelo hercegovačkog svećenika Marinka Leke pronađeno na požarištu kod crkve u Rakitnu

G. Š.
Na požarištu u Rakitnu kod Posušja u mjestu Poklečani pored mjesne crkve pronađeno je beživotno tijelo hercegovačkog svećenika fra Marinka Leke, koji je bio župnik župe Bezgrešnog začeća BDM Posušje i župe sv. Ivana Krstitelja u Rakitnu, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornica Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Petrunjela Matijević za naš portal kažu da je PU Posušje jučer zaprimila prijavu da je izbio požar u mjestu Poklečani, Posušje u blizini crkve gdje je gorjelo nisko raslinje, te da je pronađeno mrtvo tijelo župnika župe M.L. rođenog 1943. godine.

"Postupajući po nalogu dežurnog tužitelja Josipa Aničića policijski službenici su utvrdili da nema uzročno posljedične veze između požara i nastupile smrti s obzirom da se radi o prirodnoj smrti, što je potvrdio i dežurni ljekar",kaže Matijević za Klix.ba.

Kako doznajemo od izvora bliskih istrazi tijelo svećenika je pronađeno u blizini košnica kod mjesne crkve i pretpostavlja se da je pokušao te košnice spasiti od požara, ali da ga je srce izdalo.

Foto: Jabuka.tv (Fra Marinko Leko)
Foto: Jabuka.tv (Fra Marinko Leko)

Fra Marinko Leko je rođen 12. maja 1943. u Donjim Mamićima u Ledincu, a franjevačko odijelo obukao je 1960. na Humcu kod Ljubuškog i za za svećenika je zaređen 1966. godine.

Bio je počasni građanin Posušja i član Hercegovačke franjevačke provincije i obnašao je službe župnog vikara, župnika, gvardijana, definitora i vikara Provincije.

Misa zadušnica služit će se u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnu u subotu 26. marta u 14 sati, a potom sprovodni obredi i ukop u fratarskoj grobnici Martića križ u Posušju. Pokojnikovo tijelo biti će izloženo u župnoj crkvi u subotu 26. marta od 12 sati.