|

Tijelo Aldina Mulića pronađeno u rijeci u mjestu Bojnik kod Sarajeva

Tijelo Aldina Mulića pronađeno u rijeci u mjestu Bojnik kod Sarajeva
5.228
Dž. Č.
8.1.2018. u 14:24
0
komentara
5,2k

dijeljenja
1/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
2/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
3/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
4/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
5/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
6/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
7/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
8/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
9/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
10/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
11/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
12/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
13/13 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Beživotno tijelo 28-godišnjeg mladića Aldina Mulića koji se prije 27 dana utopio u Miljacki pronađeno je danas u naselju Bojnik u Sarajevu, saznaje Klix.ba.
Pronalazak Mulićevog tijela potvrdio je za Klix.ba njegov brat Armin Mulić. Kako saznajemo, tijelo je uočeno na ušću rijeke Miljacke u rijeku Bosnu.

"Prijatelji i ja smo ga pronašli", kratko nam je kazao Mulićev brat.

Nadležni organi će u narednim satima utvrditi da li je riječ o tijelu Aldina Mulića koji je 13. decembra upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta zajedno s 24-godišnjim Irhanom Fočom čije tijelo su spasioci pronašli drugi dan potrage u mjestu Čekrečije kod Visokog.

"Policija i ekipe civilne zaštite su na terenu", kazala nam je glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Skoro hiljadu pripadnika civilnih zaštita, spasilaca, ronilaca, pasa tragača, dronova, kao i helikopter Federalne uprave policije intenzivno su proteklih mjesec dana tražili Mulićevo tijelo u rijekama i uz obale u cijeloj BiH, ali i Hrvatskoj.

Spasioci su više puta detaljno pretražili korita i obale rijeka, ali bez rezultata. Stoga je intenzivna potraga obustavljena nakon 15 dana, a proteklih dana se vršila vizuelna potraga na Bosni i Savi.

Gorske službe spašavanja i rafting klubovi pružili su veliku podršku Federalnoj upravi civilne zaštite tokom potrage. U traganje za tijelom ovog mladića bili su uključeni i pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske, Kajak klub iz Ključa s deset čamaca, GSS BiH, GSS FBiH, klubovi "Neretva" i "Bosna", Specijalna jedinica Federalne uprave policije, Rafting klub "Vrbas" iz Banje Luke i mnogi drugi.

Podsjećamo, Mulić je u noći s 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, a za njim je skočio 24-godišnji Irhan Fočo koji ga je pokušao spasiti. Nažalost, oba mladića su se utopila.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.