Nakon napada
28

Teslić: Pijani muškarac repetirao pištolj prema policiji i prijetio da će pucati

Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Teslić uhapsili su sinoć oko 20:30 sati E.A. iz Teslića koji je polupao vrata na privatnom objektu, nanio povrede vlasniku objekta i repetirao pištolj u pravcu policije uz prijetnju da će pucati.

On se tereti za krivično djelo "Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti" i krivično djelo "Nasilničko ponašanje".

Policijskoj stanici Teslić je u petak oko 19:50 sati prijavljeno je da je E.A. polupao ulazna vrata vlasništvo oštećene osobe iz Teslića, nakon čega je ga je udario drvenim predmetom u predjelu lijeve ruke.

"Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić koji su dolaskom pred stan koji koristi E.A., čuli zvuk sličan repetiranju oružja i riječi 'pucaću', nakon čega je E.A. izašao i uperio pištolj na policijske službenike. Oglušivši se o naredbu policije da baci oružje, E.A. je uz upotrebu fizičke sile i sredstava za vezivanje lišen slobode", saopćeno je iz PU Doboj.

Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama kod E.A. je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,75 g/kg. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, te će protiv njega biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.