Nova pucnjava u Sarajevu
0

Teško ranjena jedna osoba

FENA
Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo obavješten je oko 16 sati da je u ulici Majdanska bb, općina Novi grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je povrijeđen T.M. rođen 1958. godine iz Sarajeva s vidnim povredama u predjelu nogu.

Povrijeđena osoba, kod koje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede opasne po život, je medicinski zbrinuta. Izvršilac krivičnog djela se odmah po izvršenju udaljio s lica mjesta.

Nakon preduzimanjem operativnih mjera i radnji indicirana je lokacija gdje se izvršilac sklonio. U stambenoj zgradi na lokalitetu Alipašinog polja, u 16,35 sati, službenici Treće policijske uprave su lišili slobode D.M. rođen 1968. godine, zbog sticanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Slobode je lišena i A.T. rođena 1971. godine iz Sarajeva zbog sticanja osnova sumnje da je pomagala u skrivanju izvršiocu ovog krivičnog djela.

U istom objektu u kojem se skrivao izvršilac, policijski službenici su pronašli revolver iz koga je, najvjerovatnije, pucano.

O događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku je vršenje uviđaja, nakon čega će D.M i A.T. uz službeni izvještaj i prikupljeni operativni materijal biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.