Oporavlja se u bolnici
8

Teško povrijeđena žena koju su lažni poštari pretukli i opljačkali u Bijeljini

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policija u Bijeljini još traga za dvojicom razbojnika koji su jučer upali u stan jednoj ženi, pretukli je, vezali i opljačkali, potvrdila je za Klix.ba Aleksandra Simojlović, glasnogovornica PU Bijeljina.
"Žrtva je zavšila s teškim povredama te se oporavlja u bolnici. Za počiniocima se intenzivno traga. Istraga je u toku", dodala je Simojlović.

Nesretnoj ženi pljačkaši su pozvonili na vrata, predstavili se da su poštari, a kada im je otvorila vrata, oni su joj upali u stan, fizički je napali i vezali. Ispremetali su stvari u stanu i odnijeli plijen.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva gdje su razbojnici pokazali svu surovost i da su im mete napada nemoćnije i slabije osobe od njih. Razbojnici, svjesni ranjivosti žrtve, biraju upravo osobe koje fizički ne mogu da im se suprotstave, što za njih predstavlja laku metu i brz dolazak do plijena. Ovakvih slučajeva koji su zgrozili bh. javnost uistinu je mnogo, no među brutalnijim je slučaj Senada Čajića koji je osuđen na 21 godinu zatvora jer je pretukao, opljačkao i ubio Milicu Lalić 10. juna 2013. godine u njenoj kući u Sarajevu.

Samir Pašalić je osuđen na 13 godina zatvora, Elvis Pašalić na pet, Mensud Hasić na godinu, a Muhidin Kulovac na 14 godina zatvora zbog razbojništva kod Kiseljaka iz marta 2014. godine, koje je završilo smrću Saliha Babaluka. Njega su razbojnici tukli i zalijevali vodom da bi im kazao gdje drži novac.

S ukupno 36 godina zatvora kažnjeni su Berjamin Kubat i Sanela Bešić zbog pljačke Nasihe Aljijaj koju su u aprilu 2014. godine u njenom stanu u Sarajevu pretukli i zadavili. Također, sudilo im se i za razbojništvo nad Safetom Glavovićem.