U saobraćajnoj nesreći izgubio oca
126

Teško povrijeđen kapiten kadetske reprezentacije BiH Miloš Aćimović

Piše: Adnan Učambarlić
U teškoj saobraćajnoj nesreći u opštini Kalinovik, na magistralnom putu Foča - Sarajevo, teško je povrijeđen kapiten fudbalske kadetske reprezentacije BiH Miloš Aćimović, dok je njegov otac Spasoje (49) preminuo na mjestu nesreće, saznaje portal Klix.ba.

Kako nam je rekao selektor kadetske reprezentacije Sakib Malkočević, koji je sinoć posjetio Aćimovića u fočanskoj bolnici, fudbaler Leotara nalazi se u odjelu intenzivne njege i van životne je opasnosti.

"Kada smo ušli u sobu, malo je podigao glavu i mahnuo nam rukom. Vjerovatno će ga i danas zadržati na intenzivnoj njezi zbog praćenja stanja. Radi se o jednom vrlo dobrom dečku, kapitenu naše reprezentacije, to vam sve govori", rekao je selektor Malkočević.

Nesreća se dogodila oko ponoći u mjestu Sijeračke stijene, kada je Aćimović s ocem putovao na okupljanje reprezentacije u hotelu Park u Sarajevu. Njihov automobil je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, sletio u kanjon rijeke Bistrice, potvrđeno je iz CJB Istočno Sarajevo. Milošev otac je poginuo, dok je 16-godišnji fudbaler izvađen iz automobila i prevezen u bolnicu.

U fočanskoj bolnici su potvrdili da je Miloš Aćimović primljen na odjel intenzivne njege hirurškog odjela te da je zadobio više preloma na tijelu, ali da je svjestan i komunikativan.