Crna hronika
34

Terencem uletio na Pozorišni trg i oštetio izložbeni auto

Klix.ba
(Foto: Slobodna Bosna)
Nesmotreni vozač terenca GMC oštetio je danas vozilo Dacia Sandero koje je bilo izloženo na Pozorišnom trgu Susan Sontag u Sarajevu, gdje se održava promocija Dacia automobila.

Do nezgode je došlo kada se vozač terenca vozeći unatrag pokušao provući između dva izložena automobila. Udario je u vozilo Dacia Sandero i oštetio ga. U tom trenutku na Trgu je bilo nekoliko desetaka građana, ali na sreću niko nije povrijeđen.

"Tu je bila žena s dvoje i u posljednjem momentu su se uspjeli skloniti", kazao je jedan od očevidaca za Slobodnu Bosnu.

Vozač je nakon nezgode izašao iz vozila, a fotoreporteru Slobodne Bosne koji se zatekao na mjestu događaja prijetio i psovao, braneći mu da fotografiše.

Također, vozač terenca se sukobio sa zaštitarom, koji radi na obezbjeđenju događaja.

"Policija je odmah reagovala i nije bilo većeg incidenta. Naše vozilo je poprilično oštećeno te je povučeno. Promocija se nastavlja, kako je i planirano", istakao je za Klix.ba Slaven Pašajlić iz marketinške kompanije koja radi promociju Dacijinih vozila, dodavši da su njihova vozila osigurana, a policija je napravila zapisnik.