{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telemach ponovo na udaru, presjekli im optički vod

25.3.2013. u 09:37
0
67
Telemach ponovo na udaru, presjekli im optički vod
0
Telemach ponovo na udaru, presjekli im optički vod
Nakon diverzija na mreži Telemacha na području Visokog i Sarajeva, 19., 20. i 21. marta, treći put u kratko vrijeme počinjeno je slično djelo. U subotu, 23. marta, u 10:11 sati na nepristupačnom šumskom terenu na području Kaćuna, između Busovače i Kiseljaka, nepoznate osobe su oštetile optički vod koji koristi kompanija Telemach za povezivanje ovih gradova.
"Osobe koje su izvele ovo nedjelo i na nekoliko sati ostavile hiljade korisnika bez usluga telefona, interneta i digitalne televizije, bile su dobro upućene u mrežu Telemacha, jer je prekid izvršen u šumskom neprostupačnom području gdje je telekomunikacijska infrastruktura otkopana i oštećena tačno na mjestu spoja dvaju optičkih kablova, te nakon prekida, ponovno zakopana kako bi bilo što teže pronaći mjesto prekida. Kvar je brzom reakcijom tehničkih ekipa otklonjen u 15:30 sati", ističu iz Telemacha.

Ničim izazvani, otvoreni napadi na Telemach zadnjih nekoliko dana primjer su necivilizirane i kriminalne borbe protiv onog za što se danas Telemach zalaže na tržištu BiH, a to je, prije svega, stvaranje konkurentnog telekomunikacijskog okruženja, koji regulira regulator tržišta, i štiti sve sudionike na tržištu, s ciljem ponude najboljih i povoljnijih usluga krajnjim korisnicima i njihovu mogućnost izbora koji ovisi isključivo o kvaliteti ponuđenih usluga i odnosa s korisnicima, a ne tome da li je nekom prerezan optički kabl ili ne.

O navedenom događaju je obaviještena nadležna policijska uprava, a ubrzo ćemo o tome obavijestiti i RAK-u kao regulatora telekomunikacijskog tržišta, te više nadležne instance u BiH, koji će, nadaju se u Telemachu, preduzeti mjere u okviru svojih nadležnosti na zaštiti imovine, investicija i telekomunikacijskog saobraćaja u BiH.

"Izvinjavamo se svim našim pretplatnicima sa područja Zenice i Art-Net gradova pokrivanja koji zbog ovog događaja nisu u spomenutom periodu mogli koristiti naše usluge, te se iskreno nadamo što skorijem otkrivanju počinioca", naveli su u saopćenju za javnost kompanije Telemach.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: