Nakon nesreće kod Pozorišta
0

Tarik Aljović na slobodi od prošlog petka

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tarik Aljović (18), koji je krajem juna skrivio saobraćajnu nesreću kod Narodnog pozorišta u Sarajevu, u kojoj je teško povrijeđena Ajla Hadžismailović (28), na slobodi je od prošlog petka, 13. jula, potvrđeno je u Tužilaštvu KS.

Naime, Općinski sud je Aljovića pustio na slobodu ocijenivši da više ne postoji opasnost da utječe na svjedoke, budući da su saslušani svi svjedoci tokom istrage.

Tužilaštvo je, međutim, dan ranije, 12. jula, uputilo zahtjev za određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te je Sud za danas u 10 sati zakazao sjednicu na kojoj će donijeti odluku. Međutim, na sjednici se nisu pojavili ni osumnjičeni ni njegov advokat Nedim Dobojlić, te je kantonalni tužilac u prijedlogu za određivanje pritvora kao dodatni razlog naveo i opasnost od bjekstva.

Advokat Dobojlić je odbio dati bilo kakvu izjavu, kazavši kako ne daje informacije o svojim klijentima. Sud će vjerovatno zakazati novu sjednicu i poslati novi poziv objema stranama u postupku.

Podsjetimo, Aljović je 25. juna Mercedesom prošao kroz crveno svjetlo kod Narodnog pozorišta u Sarajevu i udario u Citroen te teško povrijedio Ajlu Hadžismailović. Sud mu je 27. juna odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, nakon čega je 13. jula pušten na slobodu.