Nasilje u saobraćaju
0

Taksista fizički napao trudnicu koja je prelazila cestu?

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Taksista Sarajevo Taxija, čiji je broj vozila 757, jutros je, prema njenoj izjavi, u naselju Pofalići fizički nasrnuo na trudnicu koja je prelazila cestu.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrđeno u policiji, trudnica je napad prijavila PU Novo Sarajevo u 8:30 sati.

Izjavila je da je pri njenom prelasku ceste taksista krenuo vozilom prema njoj kako bi je uplašio, jer mu se na semaforu navodno upalilo zeleno svjetlo. Nakon toga je trudnica udarila po njegovom vozilu i viknula: Majmune, hoćeš li da me udariš.

Taksista je potom izašao iz vozila i udario je dva puta, jednom u desno, a drugi put u lijevo rame. Istraga je u toku.

Kontaktirali smo i prijavljenog taksistu Hajrudina Šetkića koji nam je potvrdio da je već dao izjavu u policiji. "Sve što ste naveli je tačno, osim da sam je udario, ni dohvatio je nisam. Ona je prelazila na crveno svjetlo, a nakon što sam krenuo, počela je udarati po vozilu. Ja jesam izašao iz vozila, ali je nisam ni dohvatio. Ona je za to vrijeme psovala i vikala. I reći ću vam još nešto, uopće ne vjerujem da je trudnica, jer nema više od 17 godina. Moju priču će potvrditi dvoje putnika koje sam imao u vozilu", rekao je Šetkić za Sarajevo-x.com, dodajući kako će pokrenuti tužbu protiv osobe koja ga je prijavila za napad.

Jedan od putnika koji se u vrijeme incidenta nalazio u Hajrudinovom taksiju, Dražen Bačić, također tvrdi da nije bilo fizičkog napada. "Taksista je kod Fabrike duhana skrenuo u jednu ulicu i na pješačkom prelazu stao da propusti trudnicu. Međutim, ona ga je odjednom počela verbalno napadati da bi potom snažno udarila u staklo, prozor vozila, toliko snažno da sam mislio da će razbiti staklo. Taksista je potom izašao iz vozila, a ona je počela vikati, uzela je telefon i prijetila da će nekoga zvati, međutim, taksista je nije ni dohvatio. Ona se potom s telefonom u rukama udaljila prema Ekonomskoj školi", rekao je Bačić za naš portal.