Suđenje Vuku i Heraku
0

Svjedokinja Alisa Ćoso: "Vuk je Mistrića udarao nogama"

Piše: A. Kovač
Svjedočenjem Alise Ćoso i Dejana Markovića danas je u sarajevskom Kantonalnom sudu nastavljeno suđenje Edinu Vuku, Anelu Heraku, Midhatu Čajiću i Almiru Bravi. Svjedoci Ćoso i Marković su u noći sa 12. na 13. august prošle godine kada je ubijen Amar Mistrić bili u sarajevskom kafiću "Ocho rios".

Ćoso je kazala da je sa Mistrićem bila u četveromjesečnoj vezi. Prema njenim riječima, te noći Mistrić je svim gostima kazao da popiju piće i da idu kućama, jer je umoran i ujutro treba rano ustati. Vuk se, kako je kazala svjedokinja, tome usprotivio, te kazao da se njemu i Heraku donese piće i da se upali muzika.

Mistrić je, kako je juče kazala Ćoso, pokušao da smiri cijelu situaciju, te je između njega i Vuka došlo do verbalnog sukoba.

U jednom mometu Vuk je udario Mistrića i oborio ga na pod, zatim je Vuk nastavio da nogama udara Mistrića, da bi se potom na podu otimali za pištolj.

"Vuk je Amaru kazao 'pusti pištolj', ali nisam vidjela ko je držao pištolj. Nakon toga se čuo pucanj", kazala je Ćoso.

Marković je kazao da je vidio Heraka kako rovi po torbici, ali da nije vidio da li je iz torbice izvadio pištolj ili nešto drugo. Nakon pucnjave, prema riječima Markovića, Herak i Vuk su sjeli u automoblil "Seat Ibiza" i pobjegli s mjesta događaja.

Suđenje se nastavlja 28. aprila ove godine.

Vuk se prema optužnici tereti za ubistvo Amara Mistrića, Herak za nasilničko ponašanje, nelegalno posjedovanje oružja i pokušaj ubistva Nejre Varatan, u maju prošle godine.

Čajića i Bravu Tužilaštvo KS tereti za pomoć Vuku i Heraku nakon počinjenog krivičnog djela.