Imao je nuspojave
69

Svirepo ubijeni Dobojlija trovan je lijekom Treana koji se koristi za liječenje psihičkih poremećaja

N. V.
Saša Kulišić
Saša Kulišić
Saša Kulišić, koji je početkom sedmice svirepo ubijen u Doboju, duži vremenski period je trovan lijekom "Treana", koji se može kupiti samo na recept.

Prema saopćenju Okružnog suda u Doboju, njegova maloljetna kćerka (14) je kobne večeri u limunadu sipala ocu nekoliko izmrvljenih tableta.

Kako se navodi, ona je u večernjim satima pomiješala nekoliko Treana sa limunadom i dala ocu da popije, a lijekove joj je prethodno nabavila tetka, odnosno sestra njene majke i supruga žrtve.

Za nabavku ovog lijeka je obavezan recept s obzirom na to da je riječ o antipsihotiku koji se koristi u liječenju šizofrenije, bipolarnog poremećaja te bolesti sa simptomima kao što su umišljanje da čujete, vidite ili osjetite stvari kojih nema, pogrešna uvjerenja, neobična sumnjičavost i slično.

Lijekovi ovog tipa mogu uzrokovati neobične pokrete uglavnom lica ili jezika. Veoma rijetko, lijekovi ovog tipa uzrokuju kombinaciju groznice, ubrzanog disanja, znojenje, ukočenost mišića i pospanost ili uspavanost. Primijećeno je i povećanje tjelesne mase prilikom primjene lijeka.

Saša Kulišić je, prema tvrdnjama onih koji su ga poznavali, imao većinu nuspojava tog lijeka te se zbog toga obraćao i ljekaru, ali su mu nalazi uvijek bili uredni.