Dvije godine od nestanka
0

Sve veće sumnje da je Miloš Todorović otet

Sarajevo-x.com
Za Milošem traga i mlađi brat Đorđe
Za Milošem traga i mlađi brat Đorđe
Sedmi novembar 2007. godine je najtužniji dan u porodici Mitra i Slađane Todorović iz Veletova kod Višegrada, jer je toga dana igrajući se loptom na Sportskom centru „Ušće“ u Višegradu nestao njihov stariji sin Miloš.

Prema izjavama koje je tada dala majka Slađana, njen sin je izašao iz kuće kako bi se pred odlazak u školu poigrao s loptom na obližnjem igralištu. Posljednji put ga je vidjela kako istrčava iz kuće i od tada, pa sve do danas Miloš nije pronađen.

Policija je pokrenula opsežnu istragu, a u potragu za nestalim dječakom protekle dvije godine bili su angažovani i specijalci iz Foče i ronioci specijalne jedinice MUP-a RS iz Banje Luke, patrole Granične policije BiH iz Višegrada, jedinica za traženje na vodi i pod vodom Civilne zaštite Višegrad, Rendžeri parka prirode „Mokra Gora“, kao i brojni ribari, sve do Bajine Bašte, jer se sumnjalo da je, tada devetogodišnji dječak, pao u Drinu.

Danima je pretraživano Donje Drinsko jezero, ali od Milošu do danas nema ni traga, zbog čega njegovi roditelji sumnjaju da je dječak otet.

Slične sumnje na današnjoj konferenciji na novinare u Višegradu, koju je organizovao internet portal Višegrad24.info, izrazili su i predstavnici višegradske Terenske kancelarije „Istok“ Granične policije BiH, Radoslav Čičković i Rasim Avdić.

Izražavajući bojazan da je dječak otet, obzirom da opsežnom pretragom donjeg Drinskog jezera i graničnog pojasa do Bajine Bašte za dvije godine nije pronađen ni jedan trag njegovog eventualnog utapanja, Radoslav Čičković, pomoćnik načelnika Terenske kanceklarije Granične policije istok u Višegradu, je rekao da će njihovi službenici i nadalje nastaviti intenzivnu potragu, jer im je prevashodni zadatak sprečavanje trgovine ljudima.

Nakon dvije godine od Miloševog nestanka, roditelji nemaju nikakvu informaciju o svom sinu, no i dalje se nadaju da će ga pronaći.

"Zahvaljujemo se svim institucijama i pojedincima koji su nam svo ovo vrijeme davali podršku i nadu da je naš Miloš još uvijek živ. Žao nam je što se policija, po nama, nije dovoljno ukljkučila u provjere nekoliko prijava od strane lica koja su ga, navodno vidjela, među kojima je posljednja da je viđen u Mostaru među Romima", izjavio je Milošev otac Mitar.