Crna hronika
0

Suvozač teže povrijeđen

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je jutros da su u protekla 24 sata registrovana tri slučaja narušavanja javnog reda i mira u Visokom, Varešu i Tešnju. Jedna osoba je lakše povrijeđena.

Na putevima u ZDK-u jučer se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teže, a više njih lakše povrijeđeno.

Teže je povrijeđen E.M. (25) iz Kaknja koji se nalazio na mjestu suvozača u vozilu „lancia“ kojim je upravljao M.Š. iz Kaknja. Nesreća se dogodila oko 01.30 sati na prostoru ispred ugostiteljskog objekta „Titanik“, koji se nalazi pored puta M-5 i to tako, što je M.Š. upravljajući vozilom „lancia“ udario u parkirani „mercedes“, vlasništvo F.Č. iz Zenice

U Zenici je patrola saobraćajne policije MUP-a ZDK-a slobode lišila E.H. iz Maglaja. Prilikom kontrole vozila u mjestu Lašva, na putu M-17, E.H. je kod sebe posjedovao suhu biljnu materiju koja asocira na drogu.

U Kaknju je nepoznati počinilac (ili više njih) jučer izvršio provalnu krađu u pomoćni objekt – šupu vlasništvo A.B. u ulici Omladinska u naselju Ćatići, općina Kakanj. Iz šupe su ukradene tri pumpe za vodu i nešto alata.