Pokušao naplatiti osiguranje
0

Suspendovan službenik GP Trebinje, lažno prijavio krađu auta

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić je u srijedu donio rješenje kojim se privremeno suspenduje policijski službenik C. S. (1983.) sa poslova i zadataka koje je obavljao u Jedinici granične policije Trebinje.

U cilju sticanja finansijske koristi, suprotno interesima i ciljevima službe, policijski službenik C. S. je 14. januara 2013. godine u saradnji sa saizvršiteljem Č. N. lažno prijavio krađu svog putničkog motornog vozila.

Radeći na otkrivanju izvršioca krivičnog djela i provjerama službenih lica Policijske uprave Živinice došlo se do saznanja da je ovaj policijski službenik namjeravao štetu naplatiti preko police osiguranja i da je vozilo pronađeno, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon kriminalističke obrade u PU Živinice C. S. je u cjelosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Disciplinska komisija Granične policije je 22. januara 2013. godine pokrenula disciplinski postupak protiv policijskog službenika C. S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više težih povreda službene dužnosti.

Cijeneći da bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenik i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog odnosno krivičnog postupka.