Oboje uhapšeni
3

Supružnici iz Bosanskog Broda osumnjičeni za pronevjeru, oduzeto im vozilo

A. L.
Foto: PU Doboj
Foto: PU Doboj
Policijski službenici Policijske stanice Bosanski Brod uhapsili su u utorak osobe inicijala Ž.Z. i J.Z., oba iz Bosanskog Broda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično djelo "Pronevjera".

Za osobu Ž.Z. postoji osnov sumnje da je kao zaposleni u jednom pravnom licu iz Bosanskog Broda u vremenskom periodu od marta 2023. do januara 2024. godine, prebacivala novčana sredstva u ukupnom iznosu od 72.041,92 eura sa računa pravnog lica na lični račun i račun osobe J.Z.

Nastavljajući rad po navedenom, policijski službenici Policijske stanice Bosanski Brod jučer su na osnovu Naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili pretres lokacija i vozila koje koriste navedena lica, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: šest mobilnih telefona, laptop, jedna devizna knjižica, četiri isplatne liste, dva uplatna naloga, pištolj "CZ" sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka, poluautomatska puška u kojoj se nalazilo 10 metaka, 194 metka različitog kalibra i tri ručne bombe.

Takođe, od osobe Ž.Z. oduzet je putnički automobil marke "Audi" koji je pribavljen sredstvima koja potiču iz predmetnog krivičnog djela.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv osobe Ž.Z. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima "Pronevjera" i "Falsifikovanje isprave", a protiv osobe J.Z. izvještaj o izvršenim krivičnim djelima "Pronevjera" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Nezvanično se saznaje da su Ž. Z. i J. Z. supružnici.