{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Supružnici "dilali" drogu

F
2.11.2007. u 15:35
0
0
Supružnici "dilali" drogu
0
Supružnici "dilali" drogu
Službenici policije Odjeljenja za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo su lišili slobode i uz službeni izvještaj predali tužiocu Kantonalnog tužilaštva suporužnike zbog osnova sumnje da su neovlašteno proizvodili i prodavali drogu.
Pripadnici MUP-a KS lišili su slobode S.Z., rođenog 1964. godine u Brezi, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i S.A., rođenu 1972. u Rogatici, nastanjenu u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i prikrivanje.

Postoje osnovi sumnje da je S.Z. od do sada neidentifikovanih osoba nabavljao izvjesne količine heroina, te uz pomoć supruge S.A. čuvao i prepakivao u manje staniolske paketiće u porodičnoj kući u ulici Trebinjska, općina Novi Grad Sarajevo.

Izvršenim pretresom navedene kuće, kao i ličnim pretresom navedenih osoba pronađeno je oko 10 grama heroina, koju je S.A. pokušala sakriti, kao i određena količina novca koja potiče od preprodaja droge, pribor za prepakivanje i mobilni telefon.

Prepakovanu drogu S.Z. i S.A. su prodavali preprodavačima droge među kojima su M.K., K.V. koji su 1. novembra predati Kantonalnom tužiocu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: