Vozač kombija povrijeđen
0

Sukob navijača Sarajeva i Zrinjskog u Konjicu

Sarajevo-x.com
Foto: Radio-Televizija Mostar
Foto: Radio-Televizija Mostar
Vozač kombija koji je prevozio navijače Sarajeva Omer Sefer teško je povrijeđen u sukobu navijača FK Sarajeva i NHK Zrinjski koji se dogodio u Konjicu. Kako saznaje portal Sarajevo-x.com u sukobu su lakše povrijeđene još dvije osobe, od kojih je jedna policajac. Policija je trenutno na mjestu događaja, kod Novog mosta gdje se incident izbio, te se vrši uviđaj.

"Sukobu je najprije prethodila tuča u Salakovcu kada je oštećeno vozilo navijača Zrinjskog, a do kulminacije sukoba je došlo u samom centru grada na Novom mostu u Konjicu. Vozač kombija koji je prevozio navijače Sarajeva je teško povrijeđen i prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, dok su dvije osobe lakše povrijeđene, među kojima i jedan pripadnik PU Konjic", saznaje Sarajevo-x.com iz Policijske uprave Konjic.

Na mjesto događaja izašao je dežurni i kantonalni tužilac, te u toku je istraga i uzimanje izjava, a više osoba će biti privedeno na saslušanje.

Kako ističu iz PU Konjic navijači nisu bili najavljeni i neorganizovano su se uputili ka Mostaru gdje se danas igrala utakmica između Veleža i Sarajeva, dok su se navijači Zrinjskog uputili u Istočno Sarajevo na utakmicu sa ekipom Slavije.

Prema riječima Biljane Jandrić, portparola KCUS-a, povrijeđeni Omer Sefer (61) dovezen je sa smrskanim kostima lica i lomom nosa sa dislokacijom i prebačen je na Kliniku za maksilo-facijalnu hirurgiju gdje će danas ili u narednim danima biti operisan. Kako je Jandrićeva rekla, on se ne nalazi u životnoj opasnosti, ali su povrede izuzetno teške i bolne.

Utakmici u Mostaru prisustvovalo je oko 300 navijača iz Sarajeva.