|

Sudski policajac iz Brčkog optužen zbog pucanja na grupu mladića

Sudski policajac iz Brčkog optužen zbog pucanja na grupu mladića
4
Piše: M. N.
18.3.2019. u 16:28
17
komentara
4

dijeljenja
Sudski policajac iz Brčkog optužen zbog pucanja na grupu mladića Osnovni sud Brčko distrikta (Foto: Detektor.ba)
Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv sudskog policajca Zijada Smajića iz Brčkog zbog sumnje da je u oktobru prošle godine, dok nije bio na dužnosti, pucao iz pištolja, čime je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti. Smajić je optužen i za nošenje oružja bez važeće isprave.
Kako se navodi u optužnici, Smajić je 14. oktobra prošle godine oko 15 sati na svom posjedu u mjestu Gornja Skakava zatekao osam osoba te je iz pištolja kalibra 9 mm ispalio prvo dva metka u zrak i tlo u blizini njih, a nakon što su osobe ušle u vozila i krenule ispalio je još nekoliko metaka u njihovom smjeru, čime je doveo u opasnost njihove živote.

On je tog dana na svom posjedu zatekao mladiće koji su roštiljali, a došli su s dva džipa. On je vrištao na njih i dao im rok od pet sekundi da napuste mjesto. Nakon što su utrčali u džip pucao je prema njima, ali ih srećom nije pogodio. Slučaj su odmah prijavili policiji koja je izašla na teren i utvrdila da je riječ o sudskom policajcu.

Komandant Sudske policije Brčko distrikta je tada donio rješenje o suspenziji sudskog policajca koje će trajati do okončanja postupka.

Tužilaštvo je u vrlo kratkom vremenu završilo istragu i podiglo optužnicu koju je potvrdio Osnovni sud u Brčkom.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...