Dvije akcije
18

Sudska policija u Sarajevu uhapsila dvojicu osuđenika za kojima su danima tragali

A. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine – Odjeljenja sudske policije sudova danas su u dvije odvojene operativne akcije uhapsili dvije osobe radi izdržavanja kazne zatvora u skladu sa pravosnažnim sudskim presudama.

Kako je saopćeno iz Sudske policije FBiH, u skladu s naredbom Općinskog suda u Sarajevu, uhapšena je osoba inicijala H.S. iz Ilidže, rođena 1967. godine, a koja će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedena u Kazneno popravni zavod zatvorenog tipa Zenica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 12 godina.

Dodaju da je ovo hapšenje izvršeno nakon višednevnih operativnih aktivnosti koje su službenici sudske policije poduzimali sa ciljem pronalaska tražene osobe.

Istog dana, postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu službenici Sudske policije su pronašli i uhapsili sobu inicijala F.M. iz Sarajeva, rođena 1960. godine koja će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedena u Kazneno popravni zavod zatvorenog tipa Zenica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine i 2 mjeseca.