Četiri svjedoka
4

Suđenje za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića počinje 24. februara

Dž.P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Glavni pretres u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i tjelohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanja Gorana Ilića zakazan je za 24. februar u Okružnom sudu u Banjoj Luci. Najavljeno je saslušanje četiri svjedoka.

Optuženi u ovom slučaju su Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35). Pretpretresno ročište je bilo zatvoreno za javnost.

Marinko Brkić, advokat optuženog Gajića, rekao je da je pogrešna odluka Suda što je pretpretresno ročište bilo zatvoreno za javnost dok s druge strane iz Suda pojašnjavaju kako u ovoj fazi slučaja, zakon ne propisuje javnost i iz tog razloga nije bilo dozvoljeno prisustvo novinara u sudnici.

Đukanović i Baldo se terete da su organizovali likvidaciju zajedno s Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada je ubijen Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša.

Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Ðukanović i Kovačević, a Baldo je bio osmatrač i dojavljivač.

Đukanović i Kovačević su iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip i nanijeli teške povrede Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, a ranjen vozač Goran Ilić. Ilić je ranjen uspio da iskoči iz vozila i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Ðukanovicu i Kovačeviću, koji su mu uzvratili paljbu pa je u razmjeni vatre poginuo Kovačević.

U optužnici stoji i da je izvršenje zločina dogovarano i pripremano od početka 2019. godine do 22. aprila na području općine Laktaši. Rodoljuba Gajića, koji je bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.