U akciji FUP-a
13

Suđenje Sejfoviću odgođeno jer je uhapšen njegov pomagač Mirza Fazlić

Piše: M. N.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Suđenje Amelu Sejfoviću i drugima za bjekstvo iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, koje je trebalo biti održano danas u Kantonalnom sudu Sarajevo, odgođeno je jer je jedan od optuženih Mirza Fazlić uhapšen tokom jučerašenjeg dana.

Fazlić je uhapšen u jučerašnjoj akciji Federalne uprave policije u Sarajevu i zadržan je u pritvoru. Razlog hapšenja još nije poznat. Fazlić se inače u slučaju "Sejfović" branio sa slobode.

U predmetu koji se vodi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu tereti ga se da je pomogao Sejfoviću u bijegu, odnosno da je sačekao Sejfovića na motoru ispred KPZ-a, našao lokaciju gdje se sklonio nakon bijega te mu donio mobitel i SIM kartice.

Osim njih, optužnica je podignuta i protiv Dževada Hazića, Igora Buzova, Amira Ibrahimija, Igora Miloša, Nikole Simića, Mirze Fazlića i Sanjina Borčaka. Zatvorski čuvar Nikola Simić potpisao je sporazum s Tužilaštvom i osuđen je na šest mjeseci zatvora prema izmijenjenoj optužnici.

Podsjetimo, Amel Sejfović je iz zatvora pobjegao 3. septembra prošle godine, a 11. septembra je uhvaćen u mjestu Buci kod Visokog.