Crna hronika
1

Sud potvrdio optužnicu protiv uposlenika Vlade Brčko distrikta

FENA
Brčko
Brčko
Osnovni sud Brčko distrikta izvršio je potvrđivanje optužnice u cjelosti, koju je brčansko Tužiteljstvo podiglo protiv R.K. zbog krivotvorenja javne isprave u organima uprave Distrikta.

"Optužnicom u dvije točke od 30. siječnja ove godine optuženi se tereti da je u dva odvojena upravna postupka pred organima uprave Distrikta upotrijebio potvrde o radnom iskustvu iako je znao da iste sadrže lažne činjenice.

Postoji osnovana sumnja da je lažne potvrde, kao dokaz o ispunjavanju kvalifikacijskih uvjeta, optuženi upotrijebio u postupku polaganja ispita za licencirane predavače i ispitivače, koji je provodio Odjel za obrazovanje Vlade 2007.g. i u postupku zapošljavanja, koji je provodio Odbor za zapošljavanje 2008.godine", navodi se u priopćenju iz Tužiteljstva Brčko distrikta

Optuženi se tereti da je na način opisan u optužnici počinio kazneno djelo "Krivotvorenje isprave", za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina.

Istu odluku Osnovni sud u Brčkom je nedavno donio i u slučaju optužnica za kaznena djela protiv službene dužnosti, koje je Tužiteljstvo podiglo protiv Ž.T., H.Z. i S.M., tereteći ih da su izdavanjem odnosnih lažnih potvrda počinili kazneno djelo "Krivotvorenje službene isprave".