Crna hronika
0

Sud će ponovo odlučivati o produženju pritvora Damiru Hadžiću i Jasmini Horo

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu ponovo će odlučivati o produženju pritvora nekadašnjem načelniku sarajevske Općine Novi Grad Damiru Hadžiću, kao i njegovoj pomoćnici Jasmini Horo, potvrđeno nam je iz Tužilaštva BiH.

Vrhovni sud FBiH uvažio je žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog ukidanja pritvora Damiru Hadžiću i Jasmini Horo te je u skladu s tim predmet ponovo vraćen na odlučivanje Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Istovremeno, Vrhovni sud Federacije BiH odbio je žalbu odbrane Eseda Radeljaša, koja je podnesena nakon odluke Kantonalnog suda u Sarajevu o produženju pritvora.

Podsjećamo, Hadžić i Horo uhapšeni su u novembru prošle godine u opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Blok" zbog zloupotrebe položaja, nakon čega ih je Kantonalni sud u Sarajevu pustio na slobodu krajem januara.

Hadžića se tereti da je iz općinskog budžeta nezakonito isplatio više od milion KM Esedu Radeljašu, a pritvor mu je prvobitno određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza ili opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Jasminu Horo tereti se za krivična djela zloupotrebe položaja i pranja novca.