Potvrđeno za Klix.ba
63

Sud BiH ublažio mjere zabrane prema Admiru Arnautoviću

S. Š.
Screenshot
Screenshot
Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u predmetu koji se vodi protiv Admira Arnautovića, a sud je, kako saznajemo, ublažio mjere pritvora.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, Sud BiH je prema Arnautoviću ublažio mjere zabrane te mu je tako sada ograničeno kretanje na područje Kantona Sarajevo, na snazi ostaje zabrana putovanja, a ubuduće je Arnautović dužan javljati se nadležnoj policijskoj upravi.

Inače, ranijom odlukom Suda BiH od juna 2023. godine, Arnautoviću je bio određen kućni pritvor, a prije toga se nalazio u pritvorskim prostorijama u Vojkovićima.

Informaciju o ublažavanju mjera zabrane Arnautoviću potvrdio je i njegov advokat u ovom predmetu Emir Gazić.

"Moj klijent je cijelim tokom do sada poštovao izrečene mjere, od juna 2023. godine nalazio se u kućnom pritvoru, a prije toga je bio u pritvoru. Kako je Sud BiH obrazložio u svojoj odluci, on se do sada ponašao kao uzoran građanin i nikada niti jednu mjeru zabrane nije prekršio te je sud s toga i donio ovakvu odluku o ograničavanju kretanja na područje Kantona Sarajevo", kazao je Gazić za Klix.ba.

Podsjetit ćemo, Arnautović je lišen slobode u septembru 2022. godine i tada je iz Tužilaštva BiH saopćeno da je osumnjičeni pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca te krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.