{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH troje oslobodio, a dvojicu kaznio sa 10,5 godina zatvora

S
17.8.2010. u 17:54
0
0
Sud BiH troje oslobodio, a dvojicu kaznio sa 10,5 godina zatvora
0
Sud BiH troje oslobodio, a dvojicu kaznio sa 10,5 godina zatvora
Sud BiH danas je oslobodio Maricu Ćulum, Borisa Samardžića i Iliju Bjeletića, optužnice za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
U istom predmetu, Sud BiH je osudio Nikolu Glušca i Antu Prcu na šest, odnosno 4,5 godine zatvora.

Sudija Suda BiH Ljubomir Kitić je u obrazloženju presude naveo da Ćulumova, Samardžić i Bjeletić nisu bili "karika" u lancu organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u prebacivanju droge skank iz Crne Gore u BiH, radi daljeg transporta, posredovanja i prodaje na području Hrvatske.

"Analizom dokaznog materijala, među kojima su bili i telefonski razgovori, utvrđeno je da navedena tri lica nisu pripadala organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je za Glušca i Prcu dokazano da su učestvovali u prodaji skanka", rekao je Kitić.

Zločinačka organizacija je u periodu od februara pa do kraja avgusta 2008. godine, vršila neovlašten međunarodni promet opojnim drogama.

Strane u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da će na oslobađajuće presude Ćulumovoj, Samardžiću i Bjeletiću biti uložena žalba.

Ranije su u istom predmetu osuđena četiri lica, među kojima je i vođa kriminalne grupe Željko Ilić, kojem je izrečena kazna zatvora od 11 godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: