{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH troje oslobodio, a dvojicu kaznio sa 10,5 godina zatvora

S
17.8.2010. u 17:54
0
0
Sud BiH troje oslobodio, a dvojicu kaznio sa 10,5 godina zatvora
0
Sud BiH troje oslobodio, a dvojicu kaznio sa 10,5 godina zatvora
Sud BiH danas je oslobodio Maricu Ćulum, Borisa Samardžića i Iliju Bjeletića, optužnice za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
U istom predmetu, Sud BiH je osudio Nikolu Glušca i Antu Prcu na šest, odnosno 4,5 godine zatvora.

Sudija Suda BiH Ljubomir Kitić je u obrazloženju presude naveo da Ćulumova, Samardžić i Bjeletić nisu bili "karika" u lancu organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u prebacivanju droge skank iz Crne Gore u BiH, radi daljeg transporta, posredovanja i prodaje na području Hrvatske.

"Analizom dokaznog materijala, među kojima su bili i telefonski razgovori, utvrđeno je da navedena tri lica nisu pripadala organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je za Glušca i Prcu dokazano da su učestvovali u prodaji skanka", rekao je Kitić.

Zločinačka organizacija je u periodu od februara pa do kraja avgusta 2008. godine, vršila neovlašten međunarodni promet opojnim drogama.

Strane u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da će na oslobađajuće presude Ćulumovoj, Samardžiću i Bjeletiću biti uložena žalba.

Ranije su u istom predmetu osuđena četiri lica, među kojima je i vođa kriminalne grupe Željko Ilić, kojem je izrečena kazna zatvora od 11 godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: