Crna hronika
0

Sarajevo: Tri kladionice opljačkane u subotu

Klix.ba
U posljednje vrijeme sve su češća pljačka kladionica, a u subotu je policija zaprimila dojave o čak tri pljačke uz prijetznju oružjem.

U subotu oko 16.30 sati u sportsku kladionicu "BH Play" ulica Braće Mulić broj 31 u općini Novi Grad Sarajevo nepoznata osoba je uz prijetnju nožem izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom T.S. otuđivši neutvrđenu sumu novca.

Istog dana oko 19.15 sati u sportsku kladionicu "Sport Plus" koja se nalazi u ulici Džemala Bijedića broj 42 u općini Novo Sarajevo tri nepoznate osobe uz prijetnju nožem izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom A.E., gdje su pronašli i otuđili neutvrđenu sumu novca.

Također, oko 19.30 u sportsku kladionicu "Bet Live" ulica Malta broj 11, općina Novo Sarajevo dvije nepoznate osobe uz prijetnju nožem izvršile su razbojništvo nad radnicom S.E. kada su pronašli i otuđili neutvrđenu sumu novca.

O razbojništvima je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva. Izvršeni su uviđaji, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnih dijela i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Također, razbojništvo je u subotu oko 19.25 sati u prostorijama Prve policijske uprave prijavio M.D. iz Sarajeva i to u ulici Stjepana Tomića bb u Općini Centar Sarajevo. Kazao je da su mu dvije nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem otuđile novčanik u kom se nalazile lična dokumenta i određena suma novca.

I ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, dok policijski službenici rade na pronalasku izvršioca i rasvjetljavanju navedenog krivičnog dijela.