Crna hronika
72

Stradale Halila Arnautovića i Armina Delića povukli su snažni virovi

Piše: Am. Dž.
Rijeka Bliha
Rijeka Bliha
Obdukcija tijela Halila Arnautovića i Armina Delića, koji su se jučer utopili u rijeci Blihi kod Sanskog Mosta, bit će izvršena danas, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Ova nezapamćena tragedija desila se u jučer poslijepodnevnim satima na jednom od izletišta kod Sanskog Mosta gdje su Halil i Armin prvomajski praznik došli proslaviti sa svojim vršnjacima.

“Radi se o nesretnom slučaju. Okolnosti se još uvijek utvrđuju. Prema izjavama očevidaca Halil Arnautović se okliznuo, a za njim je skočio Armin Delić kako bi ga spasio. U tom trenutku, voda je povukla i jednog i drugog. Njihova tijela su jučer izvučena, a za danas je zakazana obdukcija”, rekao je Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Šiljdedić ističe da se nedaleko od mjesta nesreće nalazi i vještačka brana, a kiša koja je intenzivno padala proteklih dana, akumulirala je velike količine vode na ovom lokalitetu, te se pretpostavlja da su dvojicu mladića povukli snažni virovi od kojih se nisu mogli osloboditi.