Crna hronika
31

Stotine Tuzlaka evakuisano iz centra grada zbog dojave o podmetnutoj bombi

Piše: D. Brkić
Službenici MUP-a TK u subotu sat prije ponoći morali su okupljene djevojke i mladiće udaljiti sa Sonog trga u Tuzli zbog zaprimljene dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Ubrzo su lokalitet pretražili službenici KDZ-a MUP-a TK, a poslije ponoći konstatovano je da je riječ o lažnoj dojavi.

Lokalitet Sonog trga i ljetna bašta caffea Sloboda su najposjećenija mjesta u toku turističke sezone koja je jučer u Tuzli zvanično počela.

Međutim, očito da ima i onih kojim smeta okupljanje djevojaka i mladića u velikom broju pa su se odlučili da policiju obavijeste o lažnom postavljanju eksploziva.

Koliko interesovanja vlada za okupljanje na Sonom trgu govori podataka da je se baš sinoć jedna grupica mladića dosjetila da stol ponesu od kuće, jer je bilo nemoguće pronaći slobodno mjesto u blizini caffea Sloboda.

Na koncu svi su oni morali kući ili na druge lokalitete, a Soni trg su poslije dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi osiguravali policajci koji će u narednim danima pokušati identifikovati osobu koja je u subotu oko 23 sata kontaktirala operativni centar MUP-a TK.