|

Starac pretukao dječaka u krugu škole na Mojmilu?

Starac pretukao dječaka u krugu škole na Mojmilu?
0
S
Piše: T. Sekulić
7.12.2010. u 17:42
7
komentara
0

dijeljenja
Starac pretukao dječaka u krugu škole na Mojmilu? Foto: Arhiv/Fotoservis
Desetogodišnji dječak u stanju šoka primljen je sinoć u 20.10 sati u Centar urgentne medicine Kliničkog centra Koševo. Prema navodima majke dječaka je pretukao stariji muškarac u holu Osnovne škole "Gazzaz" u sarajevskom naselju Mojmilo.
Kako nezvanično saznajemo, u holu škole izbila je tuča među učenicima u koju se umiješao djed jednog od učenika. Prema navodima roditelja, on je istukao maloljetnog B. B.

"Još uvijek ne možemo iznositi nikakve detalje. Službenici policije rade na dokumentovanju i rasvjetljavanju događaja, nakon čega će protiv učesnika biti pokrenute zakonom predviđene mjere", kazao je za Sarajevo-x.com glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić.

Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a kazala je za Sarajevo-x.com da je dječak u pratnji majke doveden u Centar urgentne medicine u ponedjeljak u 20.10 sati.

"Prema riječima majke on je pretučen u školi. Imao je nekoliko povreda po tijelu. Zadobio je udarac u glavu i vrat i imao je nekoliko ogrebotina koje je zadobio, vjerovatno, padom. Međutim, ono što je zabrinjavajuće jeste da je dječak doveden u potpunom stanju šoka. Ljekari nisu mogli uspotaviti komunikaciju s njim. On sve razumije, ali nije želio odgovarati", kazala je Jandrićeva.

Ona je istakla da su roditeljima date upute kako da se odnose prema dječaku, koji će nakon svih pregleda najvjerovatnije biti pušten na kućno liječenje.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...