{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Starac iz Bosanskog Broda poginuo prilikom paljenja korova

F
20.3.2014. u 13:25
0
2
Starac iz Bosanskog Broda poginuo prilikom paljenja korova
0
Starac iz Bosanskog Broda poginuo prilikom paljenja korova
Sedamdesetogodišnjak iz Bosanskog Broda smrtno je stradao prilikom nekontrolisanog paljenja korova tokom obavljanja radova na svojoj njivi.
U posljednjih nekoliko dana u RS-u je bilo nekoliko žrtava koje su stradale na sličan način.

Beživotno tijelo S.P., koji je najvjerovatnije stradao tokom obavljanja radova na svojoj njivi, pronađeno je jučer u mjestu Velika Brusnica, općina Bosanski Brod, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Brod zajedno s ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Brod, utvrđeno je da je preminuli S.P., 17.marta, vršio nekontrolisano paljenje niskog rastinja, prilikom čega je smrtno stradao.

Preminuli S.P. je živio sam, a njegovo beživotno tijelo pronašao je rođak koji je slučaj prijavio policiji.

Centar javne bezbjednosti Doboj ponovo apeluje na građane da tokom obavljanja radova na krčenju zemljišta i uređenju svojih imanja, spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala vrše samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje mogu kontrolisati, da ne stvaraju divlje deponije smeća, da ne vrše spaljivanje ostataka žitarica i spaljivanje drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada, gdje usljed nekontrolisane vatre može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote, stočni fond i imovinu građana.

Ukoliko građani primjete požar potrebo je da odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj - 122.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: