Bratunac i Srebrenica
0

Stanislav Čađo razočaran zbog umiješanosti policije

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je da se i pripadnici Policije RS dovode u vezu sa slučajem seksualnog iskorištavanja maloljetnice u Bratuncu i naveo da će se prema njima odnositi najstrože.

"Razočaran sam zbog toga", rekao je Čađo novinarima u Banjaluci i istakao da će se prema pripadnicima Policije RS, kao i prema svim ostalim počiniocima, odnositi najstrože na način određen zakonom.

Čađo je rekao da Policija RS, u saradnji i po nalogu Okružnog suda i Tužilaštva u Bijeljini, provodi aktivnosti kojima je obuhvaćen jedan broj osoba u Bratuncu i šire u vezi sa seksualnim iskorištavanjem maloljetnice.

On je naglasio da su u skladu sa naredbom ovog suda i tužilaštva obavljeni pretresi, a obradom je obuhvaćeno više lica ''među kojima, nažalost, ima i onih iz Policije RS koji se dovode u vezu sa ovim djelom''.

''Ovo ne znači završetak poslova koji se tiču ove akcije. Pripadnici Policije RS provodili su te aktivnosti jutros i nema informacija o aktivnostima drugih agencija'', rekao je Čađo.

Čađo nije želio da odgovori novinarima na pitanje da li je predmet ove akcije i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Sadik Ahmetović i da li je uhapšen zamjenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Upitan da li će Ahmetović biti pozvan radi davanja izjave o ovom slučaju, Čađo je rekao da ne može govoriti o tome u ovom trenutku, jer je to pitanje odnosa i naredbi koje je izdalo nadležno tužilaštvo.

Čađo je rekao da trenutno ne raspolaže informacijama o broju i mjestu pretresenih lokacija.

U srebreničkom selu Podgaj u toku je pretres kuće ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića, javio je izvještač Srne. Prema nepotvrđenim informacijama, ovaj pretres u vezi je sa velikom policijskom akcijom hapšenja na području Srebrenice i Bratunca zbog sumnje u povezanost sa prostitucijom i navođenjem na prostituciju i seksualnim zlostavljanjem maloljetnice.

Portparol Ministarstva bezbjednosti Milada Dreca izjavila je Srni da se Ahmetović hitno uputio ka Srebrenici.

Okružno tužilaštvo u Bijeljini pokrenulo je istragu protiv žene čiji su inicijali M.M. iz mjesta Rakovac kod Bratunca koja se sumnjiči za nasilje nad djetetom i trgovinu ljudima radi prostitucije na štetu maloljetne M.M, rekla je Srni portparol tužilaštva Danka Prodanović.