Crna hronika
0

Stabilno stanje napadnutog sveštenika iz Dervente

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pravoslavni sveštenik Savo Todorović, koji je protekle noći zajedno sa suprugom napadnut u porodičnoj kući u Kalenderovcima kod Dervente, operiran je u Univerzitetsko-kliničkom centru u Bnajoj Luci i njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno.

Sveštenika i njegovu suprugu napale su dvije maskirane osobe oko 22:30 sati u namjeri da ih opljačkaju.

Razbojnici, koji su bili naoružani, nasilno su provalili u kuću i vezali sveštenika, fizički ga maltretirali, a potom su mu iz vatrenog oružja nanijeli prostrelnu ranu u predjelu glave.

"Metak je svešteniku okrznuo lobanju i pri tome napravio manju frakturu lobanje i nagnečenje mozga. Pacijent je za sada stabilan i oprerisan", kazala je glasnogovorica Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka Tamara Radlović i navela da će se više detalja znati sutra kada se pacijent probudi iz anestezije i ljekari se uvjere kako teče oporavak.

Sveštenikovoj supruzi Jelici, koja je također bila vezana i fizički maltretirana, nanešene su tjelesne povrede u predjelu tijela i glave. Nakon ukazane ljekarske pomoći na vlastiti zahtjev je napustila dobojsku bolnicu.

Tokom sinoćnjeg razbojništva komšije su krenule prema sveštenikovoj kući, a kada su ih izvršioci primjetili, iskočili su kroz prozor i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Prilikom bježanja izvršioci su ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja od kojih niko nije povrijeđen.

Ovo je drugi put u zadnjih sedam dana da je kuća sveštenika Todorovića bila na meti razbojnika.

Prošle subote, kada u kući nikoga nije bilo, lopovi su odnijeli laptop, zlatni nakit i oko 3.000 KM.