Crna hronika
0

Šta se tačno desilo ispred sarajevske Treće gimnazije

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Već smo <a href="http://www.sarajevo-x.com/clanak/071017139">objavili</a> da se u srijedu u dvorištu Treće gimnazije u Sarajevu desila pucnjava u kojoj je povrijeđena jedna osoba. U međuvremenu jedan od učenika, svjedok ovog incidenta koji je želio ostati anoniman, poslao nam je e-mail u kojem je opisao šta se tačno desilo.

Anonimni očevidac je objasnio za naš portal da se incident desio na velikom odmoru i dodao: "Grupa učenika se 'igrala' pištoljem ispred ulaza u školsko dvorište, vrtili su ga oko prsta, dobacivali (jedan od njih je repetirao taj isti pištolj) i poslije je došao u ruke E.M., koji je bio i vlasnik pištolja. Tada je on uperio pištolj u K.M. u namjeri da ga prepadne i nehotice povukao obarač i time ranio K.M. Ubrzo nakon toga je došla hitna pomoć, a zatim i policija, a do tada su prvu pomoć K.M. pružali profesori i zaposlenici škole. Policija je ubrzo saznala ko je počinioc te ga uhapsila i privela."

"Školom kruži priča da je E.M. taj pištolj posjedovao od početka ove školske godine te da ga je više puta donosio u školu" - istakao je učenik.

Prethodni članak: Pucnjava u sarajevskoj Trećoj gimnaziji, jedan učenik povrijeđen